Opuntiaolie fra ARGANDIA

Økologisk figenkaktus eller opuntiaolie –ØKOLOGISK OPUNTIA OLIE

Olie fra figenkaktus er sjælden og dyrebar; der skal næsten et ton frugt til at producere én liter olie!
Hver figen indeholder i pulpen mange små frø, som kvinderne ekstraherer med håndkraft. De er for hårde til at blive knust i hånden, det kræver en ret dyr maskine som er tilpasset til ekstraktion af olien.
Da frøene kun indeholder 5% olie, anvender mange producenter et opløsningsmiddel til at øge udbyttet. ARGANDIA garanterer en nænsom maskinekstraktion, uden brug af nogen former for kemikalier, for en unik Opuntiaolie der er 100% ren og økologisk.
Da det endnu er nyt, er figenkaktusolien endnu ikke under en fair-trade sektor. Det betyder, at man er nødt til at være mere varsom når man vælger en lokal partner.
ARGANDIA har valgt at samarbejde med en ung marokkansk forretningskvinde, der er meget involveret i sociale og miljømæssige udvikling syd for Tiznit. Ved at købe frugt der er for overmoden til at kunne sælges som fødevare fra de lokale avlere, og ved at investere i maskinerne til at ekstrahere olien, øger hun indkomsterne og hjælper med at beholde aktiviteter i de små landsbyer.
Det betyder at berbernes kaktusfigen, udover den traditionelle brug som spisefrugt, derfor sænker den lokale udvandring fra landsbyerne, ved at skabe job i meget fattige ørkenregioner.