OPSKRIFTER MED
ARGANOLIE TIL MADLAVNING rensemælk

 

ØKOLOGISK FAIR-TRADE ARGAN SALATOLIE

Argan salatolie adskiller sig fra olien der bruges til kosmetiske formål ved, at kernerne bliver let ristet før de bliver ekstraheret i maskinen. Ristningen giver olien en let nøddeagtig smag. Maskinekstraktionen sikrer oliens kvalitet og stabilitet.
Sammensætning og ernæringsmæssige kvaliteter

  • 100% Arganolie
  • 80% umættede fedtsyrer (som olivenolie)
  • Højere linolsyreindhold end olivenolie
  • Denne syre kaldes essentiel fordi kroppen ikke selv kan danne den, derfor må den indtages via kosten. Hjælper med at reducere kolesterolindholdet i blodet.
  • Rig på betacaroten (pro vitamin A) og E: kraftfulde anti­oxidanter der binder de frie radikaler og neutraliserer den ødelæggende oxidation.
  • Let ravfarvet
  • Smager og dufter af hasselnød
  • Meget mild smag
  • Prøv at hælde arganolie over grøntsager, fx. asparges, peberfrugter eller bagte rodfrugter, vel at mærke efter tilberedningen. Olien må ikke varmes op, men kan sagtens bruges på varme retter.

    Kan også bruges til hummus eller som dyppelse til brød.

    PRØV LIGE:

    AVOCADOSALAT MED ARGANOLIE
    Moden avocado
    Lidt groft salt
    Et stænk citron
    Lidt arganolie

    Skær avocadoen i skiver eller tern, drys med lidt salt, lidt citron over og til slut et stænk arganolie... Lækkert, sundt og nemt!