ARGANDIA ARGANOLIE TIL MADLAVNING rensemælk

 

ARGANOLIE TIL MADLAVNING
ØKOLOGISK & FAIR-TRADE

Arganolien til madlavning og salat adskiller sig fra olien der bruges til kosmetiske formål ved, at argan kernerne bliver let ristet før de bliver ekstraheret i maskinen. Ristningen giver olien en let nøddeagtig smag. Maskinekstraktionen sikrer arganoliens kvalitet og stabilitet.

Arganoliens sammensætning og ernæringsmæssige kvaliteter

  • 100% Arganolie
  • 80% umættede fedtsyrer (som olivenolie)
  • Højere linolsyreindhold end olivenolie
  • Denne syre kaldes essentiel fordi kroppen ikke selv kan danne den, derfor må den indtages via kosten. Hjælper med at reducere kolesterolindholdet i blodet.
  • Rig på betacaroten (pro vitamin A) og E: kraftfulde anti­oxidanter der binder de frie radikaler og neutraliserer den ødelæggende oxidation.
  • Let ravfarvet
  • Smager og dufter af hasselnød/cashewnød
  • Meget mild smag og duft
  • Kulinarisk brug
  • Bruges kold, Arganolie er ikke velegnet til stegning/bagning
  • Bruges til salat og rå grønsager
  • Kan også bruges i små mængder for at tilføje et gastronomisk touch til retter som pasta, gedeost på toast, nogle gryderetter mv.

  • Flaske 250 ml.

    Vejl. pris stk. kr. 219,00

    OBS!: En god og ordentligt Arganolie skal dufte og smage af nødder, cashew/hasselnød, den bør ikke dufte ubehageligt (ja - af ged) eller slet ikke have nogen duft, da det så er tegn på at man ikke har indsamlet hele frugter - men blot indsamlet nødderne med stor sandsynlighed for at den der oprindeligt plukkede frugten var en sulten ged - med den derefter følgende rejse... Duftløs arganolie er blevet deodoriseret og har dermed ingen duft - igen et tegn på at rejsen gik gennem geden først.